ESZTÉTIKAI KEZELÉS

ESZTÉTIKAI KEZELÉS 2017-10-24T19:45:48+00:00

ESZTÉTIKAI KEZELÉS
ANTI AGING

Természetes és hatékony gyógyítási mód mely csökkenti az öregedés jeleit a bőrben.
A hagyományos kínai orvoslás alapjaira épül, mely során nagyon vékony, apró akupunktúrás
tűket helyezünk el az arcon, a nyakon és részben a testen is az akupunktúrás pontoknak
megfelelően.  A tűszúrás helyileg fokozza a vérkeringést, stimulálja a bőrben a kollagén és az
elasztin termelést, ezáltal tölti fel a ráncokat, növeli a bőr rugalmasságát és kölcsönöz az
arcnak egészséges, ragyogó színt és megjelenést.

RÁNCFELTÖLTÉS

A ráncok feltöltése hyaluronsavval történik. A kezelés végén tanúsítványt adok a beadott készítményről. A hyaluronsav teljesen természetes anyag, a bőrben egyébként is megtalálható, azonban az évek folyamán ezek mennyisége csökken. A beadott töltőanyag 9-12 hónap alatt kiürül, nem fordulhat elő az „ilyen lett, kisebbíteni már nem tudom, tessék megszokni” változat. A  felhasznált töltőanyag sűrűsége a kezelendő területtől függően változik. Az anyag nem vándorol el, szövődmények gyakorlatilag nem fordulnak elő mint pl. csomóképződés.

Mi a hyaluronsavas feltöltő anyag? A hyaluronsav viszkoelasztikus, steril, pirogén mentes, szintelen, áttetsző biofermentációval előállított nátrium hyluronát tartalmú, magas molekulasurűségű, állati fehérjéktől mentes struktúráló gél anyag. A bőrbe juttatása fájdalommentes, azonnali eredményt hozó beavatkozás. A hyaluronsav kiváló vízmegkötő hatásának, a saját zsír az őssejt és növekedési faktor tartalmának köszönhetően azokon a területeken ajánlott, ahol a kontúrozást egy kis feltöltő anyaggal lehet még szebbé tenni, vagy volument (térfogatot) szeretnénk növelni az elfogyott, leapadt zsír pótlására (pl. a szem alatti karikáknál, orca feltöltésénél). A beavatkozás eredménye olyan egyéb kollagén indukciós eljárásokkal fokozható, mint a dermarolleres kezelés, lézeres terápia. A különböző koncentrációjú hyaluronsav mindig az adott bőrtípushoz, a kezelendő terület sajátosságaihoz alkalmazkodik.

KEZELHETŐ TERÜLETEK:

 • orr és a szájzug között húzódó mély, vagy kevésbé mély barázda (nasolabiális redő);

 • az áll két oldalán, az orca megereszkedett bőre által okozott kisebb mértékű térfogathiány;

 • a szemöldökök közötti mély ráncok (glabella);

 • szem alatti karikák, árkok feltöltése nagyon fiatalos tekintetet biztosít;

 • kézfejek elvékonyodott bőre párnásabbá tehető;

 • teljes orca feltöltése is elvégezhető, ez már arcszobrászatnak felel meg, hiszen az elvékonyodott bőrt megvastagítjuk, kitöltjük, ezáltal megszűnik az orcák beesett, öreges jellege;

 • száj környéki „dohányos” ráncok;

 • száj mérete növelhető, vagy visszaállítható az eredeti méret, mely az évek alatt elkeskenyedett.

A kezelés minimális fájdalommal jár, azonnali eredményt ad, kezelés után 1 napig,
szájfeltöltés után 3-4 napig kicsit duzzadtabb a terület, mely hűthető, óvatosan jegelhető.

GUNA BIOLIFTING

A GUNA biolifting során a szervezet saját önszabályozó mechanizmusait serkentjük és ezáltal bőrfiatalító hatás érhető el vele. A kezelés során teljesen természetes anyagokat használok, melyek a szervezet saját energiáit felhasználva indítják be hosszútávon a bőr regenerációs folyamatait, ezáltal a bőr működése optimalizálódik, egészségesebbé, üdévé válik, a tónusa fokozatosan javul, ráncai kisimulnak.  A GUNA biolifting során apró tűszúrásokkal juttatom be a bio hatóanyagot a bőrbe, illetve ugyanazzal az anyaggal megszúrom az arc akupunktúrás pontjait is.

 A kezelés mikrotűkkel történik, szinte fájdalmatlan. Másnapra teljesen rendeződik a bőr, esetleges kisebb bevérzés előforduhat, ami rövid idő alatt felszívódik. Kezelhető a készítménnyel az arc, a nyak, a dekoltázs bőre. Alkalmas a hajnövekedés serkentésére, hegek esztétikai kezelésére.

BIO-MEYISUN FELSZÍVÓDÓ SZÁLAK

A Bio-Meyisun módszer akupunktúrás eljárást alkalmaz az arcon található akupunktúrás pontok stimulálásához, s ez által segíti az arcbőr regenerálódását, és SMAS réteg elrendezésének megváltozását, melynek eredménye a szebb arc. Az ősi tradicionális gyógymód (a bőrfelszínen lévő aktív akupunktúrás pontok, amelyek az izmok motoros pontjai is egyben) és a modern technika ötvözete, amely a ma emberének elvárása alapján a szépség megőrzése és fiatalos külső érdekében történő fájdalmatlan, azonnali és (főleg ) késői hatást is mutató eljárás.

Bio–Meyisun eljárás akupunktúrás technikát alkalmaz, nem csak a bőr-, de az izomréteg stimulációjához is, melynek eredménye a megereszkedett izmok kedvező átrendezése, és végeredményben az arc megszépülése. SMAS réteg a bőralatti zsír és izomréteg között található, a bőr és az izmok csatlakozásánál. Mivel speciális bőrrétegről van szó, a megereszkedés esetén éppen ezen a helyen keletkeznek ráncok a homlokon, nyakon, száj környékén, illetve megereszkedik az álkapocs (toka).

az eljárás alatt Bio Meyisun felszívódó szálakat akupunktúrás tűk segítségévével a bőr dermis-, SMAS-, illetve izomrétegekbe vezetik be. Bio–Meyisun tulajdonképpen egy dél-koreai fejlesztés, PDO (polidioxanon) tartalmú, bio-felszívódó szál.

Steril, biokompatibilis a szervezet szöveteivel, a szálak teljes mértékben lebomlanak.(kb 130 -150 nap alatt) Támogatja a kollagén-szintézist, növeli az izomtónust, megakadályozza a ráncok kialakulását (új kollagén háló), stimulálja a SMAS réteget. A módszer igen hatékonynak bizonyult az arclifting és látható ráncok csökkentése során.

speciálisan kifejlesztett Bio-Meyisun tűk meglazítják az izmok merevségét, amely felelős a ráncok megjelenéséért, egyúttal erősítik a kötőszöveteket is, például a SMAS réteget. Ennek köszönhetően jelentős mértékben csökken bőr hajlamossága a megereszkedéshez, illetve erős és mély ráncok is látványosan korrigálhatók.

speciálisan kifejlesztett Bio-Meyisun tűk könnyen bejutnak a szövetekbe, ez által érhető el a kontúrok korrekciója különböző irányokban, továbbá az egyenetlen arc esetén ellenőrizhető a bőrszövetek mélysége is.

Meyisun terápia a természetes összetételű felszívódó szálak alkalmazásával segít fixálni az arckontúrokat. További pozitív hatása az izmok meglazítása, idegvégződések megújítása és kedvezően hat a neurológiai panaszokra is.

Meyisun terápia segítséget nyújt az abnormális bőrszövetek megszüntetésében, mivel a speciálisan kifejlesztett tűk segítségével pontosan elválasztja azokat egymástól – hiszen a tű irányítható a normál szövetek gyökérrészéhez és idegszövetekhez – miközben minimálisan károsítja a normál szöveteket.

Meyisun terápia a speciálisan kifejlesztett Bio-Meyisun tűk segítségével hozzájárul a kezelt területek zsír mennyiségének csökkentéséhez. Az eljárás sikeresen alkalmazható nemcsak olyan pácienseknél, akik szeretnének bizonyos területeken a zsírszövetek mennyiségét csökkenteni, de azoknál is, akiknek fogyás a cél.

Bőrünk öregedése már a késő 30-as éveinkben megkezdődik, amely tüneteket aggódva fedezzük fel reggelente a tükörben: apróbb ráncok megjelenése, a bőr megereszkedése jelzi ezt a folyamatot, akiknek élénk az arc mimikai izomzatának használata, azoknál korábban észlelhetők a kedvezőtlen jelenségek. Azoknál, akiknek plasztikai beavatkozásra (face lift, mini lift) még nincsen szüksége, eddig a botox injekciók vagy ráncfeltöltés jöhetett szóba, ám most már elérhető egy eljárás, mely teljesen természetes módon, a bőr működését serkentve javítja az arc kontúrjait: az újdonságnak számító steril bio-felszívódó szálas kontúrozási eljárás. Ez a technika megemeli a lógó bőrt, visszaadja főleg az arc- vagy bármely testrész kontúrjait. Ideális tehát arc-liftingre, szemöldökemelésre, a nyak, az arc középső és alsó részének fiatalítására, de még a felkar, vagy más testrész lógó bőrét is karcsúbbá, feszesebbé tudja tenni.

ELŐNYEI

A már ismert szálas (angolul: thread) technikák, liftingek új generációja abban tér el az eddig alkalmazott száltechnikákhoz képest, hogy műtét, azaz vágás nélkül végezhető a beavatkozás, nincs kockázata annak, hogy a szál elszakad, vagy a szálat nagyon meghúzzák és túlfeszülnek a szövetek. Az izmokat nem kell elmozdítani a helyükről ahhoz, hogy a szálakat az orvos elhelyezze a bőrben, azok nem láthatóak sem a kezeléskor, sem később. Nincs gyógyulási idő, a beavatkozás egy ebédidős beavatkozásként elvégezhető, a páciens azonnal visszatérhet teendőihez a kezelés végeztével, de már fittebben.

MELLÉKHATÁSA

Mellékhatása nem jellemző, igen ritkán apró bevérzés azonban lehetséges, amely
fájdalommentesen pár nap alatt felszívódik.

KIVITELEZÉSE

Kivitelezése: A kb.1-maximum 1 ,5 órás, helyi érzéstelenítéssel történő beavatkozás után 8-9 héttel, kontroll vizsgálattal ellenőrizzük a hatást és az esetleges további korrekciót is elvégezzük. Majd 9 hónap után következhet egy újabb az állapotot tökéletesítő beavatkozás. Ez a folyamat 2 év után kevesebb szállal megismételhető, de addig hatását folyamatosan fejti ki és 2 év elmúltával sem következik be látványos visszaesés a kezelt területen. Kb. 5-6 évig ígéri a gyártó a hatást, ami természetesen az idővel arányosan lassan csökken. A bio- felszívódó szálak hatása nem múlik el, mert intenzíven stimulálják a környező sejteket az első pillanattól fogva beültetés után a bőr epidermis rétegének minimális traumájával, a dermis rétegben koncentrálódva. Ennek hatására újabb rugalmas rostok és kollagén termelődik, mellyel a kezelt bőr kontúrozott lesz és fiatal/fiatalosabb marad. Felső korhatára nincs a beavatkozásnak. A problémás területekben történő könnyű alkalmazása a jellemző.

A bio-felszívódó szálas kontúrozást lehet, sőt szükség esetén ajánlott egyéb kezelésekkel kombinálni, elsősorban hyaluronsavval történő feltöltéssel. (Lásd a leírást feljebb)

KINEK AJÁNLJUK EZT A BEAVATKOZÁST?

Azoknak ajánljuk a Bio-Meysun felszívódó szálas arc- és testkontúrozást, akik

 • nem szeretnének műtéten átesni;

 • lóg a bőr az arcon, nyakon, felkaron, hason, deréktájon, csípőn;

 • arckontúrjukat szeretnék megváltoztatni;

 • arckontúrjukat szeretnék fiatalítani természetes hatással;

 • szemöldöküket szeretnék megemelni.